Pussel SM 2023

För tredje året i rad så arrangerade Svenska Pusselförbundet SM i Göteborg den 6 maj. Det var många fler tävlande på plats i år. På förmiddagen var det tävlingar i singel och på eftermiddagen var det tävling i par. Tävlingen gick ut på att lägga ett 500 bitars pussel på kortast tid. Nu bär det iväg till Pussel WM 2023. 

Alla pusslare började i en knäpptyst sal som direkt vid start byttes mot ett lågmält imponerande svischande ljud när tiotusentals pusselbitar förflyttades till kompletta pussel under en maxtid på två timmar.
Pussel SM gick av stapeln för tredje året i rad på Chalmers Kårhus den 6 maj. 400 hundra tävlande (144 individuellt och 126 par) gjorde upp om titeln svensk mästare i pussel.
“Tävlingen växer och har fördubblats i år vilket vi ser som oerhört positivt. Inför 2024 siktar vi på att växa tävlingen igen och engagera en större mångfald”, säger David Engelhardt, ordförande Svenska Pusselförbundet.

“Vi har alltid pusslat mycket och det är tack vare mormor vi började tävla”, säger Katarina Svensson. Systrarna tog storslam med vinst både i partävlingen och första (Katarina) respektive andra plats (Magdalen) i den individuella tävlingen.
“Jag var så nervös, känslan att få tävla är så kul med allt adrenalin”, säger vinnaren Katarina Svensson som tävlade först ut i individtävlingen genom att lägga ett 500-bitars Ravensburger pussel “Paris i vårskrud”.


Det blev kanske ett nytt Världsrekord i par tävlingen av systrarna Katarina och Magdalena Svensson. På tiden 31 minuter och 27 sekunder.

Vi från Brapussel fick också möjlighet att visa några av våra produkter för deltagarna. Det är alltid roligt att sälja till pusselälskare...

Fina priser till de tre första vinnarna i de två tävlingarna...Brapussel sponsrade med presentkort och Ravensburger med pussel.

Fint besök i vår Borås butik

Den 13 maj fick vi besök av systrarna som vann Pussel SM 2023. De var där för att hämta ut sina priser. Brapussel sponsrade Pussel SM 2023 med presentkort till alla vinnarna av singel och par tävlingen. På bilden ser vi  Magdalena och  Katarina Svensson samt Alpha Mattsson till höger.